Sve veća razlika između bogatih i siromašnih

Razlika između plaća bogatih i siromašnih u zemaljama OECD-a je najveća u zadnjih 30 godina.Prosječan dohotka  10% najbogatijih  čak je devet puta veći od prihoda 10% najsiromašnijih .Razlika se povećala i tradicionalno “ravnopravnim” zemljama poput Njemačke,Danske,Švedske i to 5  prema 1 ,1980-ih na današnjih 6 na prema 1 .
Razlika bogatih i siromašnih u Tusrkoj,Izraelu i SAD-u je još i veća , 14 prema 1 a u Čileu i Meksiku prihodi najbogatijih su  27 puta veći od prihoda 10% najsiromašnijih .
Prije 20-ak godina oporezivanje bogatih u SAD-u,Kanadi,Finskoj i Irskoj je bilo oko 60-70% danas je “palo” na otprilike 40%
OECd-e predlaže da vlade razmotre mogućnosti većeg operezivanja bogatih,ukljućujući i druge mjere ,kao što su efikasnija naplata poreza i ukidanje poreznih olakšica za bogate da bi se smanjio socijalni jaz.

izvor:OECD

Samo prihvaćanjem ovih uvjeta možete nastaviti čitanje sadržaja na ovom blogu. Ako se ne slažete s uvjetima navedenima niže, molim Vas da ne čitate izložene tekstove i napustite ovaj blog.
Autor tekstovima iznosi svoje misljenje i svoja videnja.Svi tekstovi su pisanii u dobroj vjeri,ali autor ne preuzima odgovornost za njihovu tocnost.Molim citatelje da upozore na podatke i analize za koje smatraju da su pogresni.

Pozivam sve koji preuzimaju tekstove ili njegove dijelove originalno objavljenih na ovim stranicama da navedu izvor.

Oglasi

Oznake:, , ,

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: