Sjećate li se predizbornih obećanja Kukuriku koalicije ?

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj  održani su 04.012.2011. godine,na tim izborima pobjedila je Kukuriku koalicija.Kukuriku koalicija sastoji se od četiri političke stranke:SDP-a, HNS-a, IDS-a, HSU-a.   15. rujna 2011. godine u Zagrebu Kukuriku koalicija javnosti objavljuje svoj program podijeljen u 21 poglavlje,a koji  nazivaju “Plan 21”.


Mnogi od predstavnika Kukuriku koalicije su bili u raznim nadzornim odborima,agencijama ili sabornici koji su sudjelovali u donošenju zakona te su bili upućeni u  dnevna političo-gospodarska zbivanja,pa njihove izjave:”oni su ostavili stanje gore nego što su rekli itd.” su u najmanju ruku neozbiljne. Do današnjeg dana Vlada nije podnjela kaznenu prijavu protiv bivše Vlade,zbog krivotvorenja dokumenata ili bilo kakvih malverzacija pa je za pretpostaviti da su ipak svi sve znali.

Zahvaljujući web stranici Kukuriku koalicije lako se možemo prisjetiti što su govrorili dok su se borili za vlast.
Evo nekih od predizbornih obećanja Kukuriku koalicije:

Nećemo prodavati obiteljsko srebro!
Vlada je rekla da planira prodati Hrvatsku poštansku banku,jedinu banku u hrvatskom vlasništvu,banku za koju su u predizborno vrijeme tvrdili da bi logično bilo da sve transakcije Državnog proračuna idu preko te banke.Šta se desilo u ovih par mjeseci da to više nije logično…odnosno ne samo da nije logično nego da je trebaju prodati??

http://www.kukuriku.org/plan21/pitanja-i-odgovori/poslovanje-preko-hpb/

Poštovat ćemo kolektivni ugovor!
Početkom godine u medijima je bilo više članaka u kojima su radnici i sindikati opisivani kao jedna od smetnji razvoju Hrvatske…sto je apsurdno,ne moram niti reći da je Kukuriku koalicija u predizborno vrijeme kada su im bili potrebni glasovi obećavala da će poštovati kolektivne ugovore.
Par mjeseci kasnije :”Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić potvrdio je da će Vlada mijenjati Zakon o radu.”

http://www.kukuriku.org/plan21/pitanja-i-odgovori/postivanje-kolektivnih-ugovora/

Loš Zakon o ovrhama

Ovrhe,javni ovršitelji…iako je bilo puno natpisa u javnosti da FINA građanima blokira sva sredstva iako po zakonu to ne bi smjela ….. država nije poduzela ništa da bi sprječila takvu praksu….javni ovršitelji su za sada samo odgođeni,još uvijek nisu ukinuti,vidjet ćemo šta će se desti 1. srpnja! Naravno Kukuriku koalicija je bila puno osjetljivija dok su bili u predizbornom razdoblju,onda su govorili i o tome da se moze plijeniti samo 1/3 plaće,da banke imaju povlašteni položaj….

http://www.kukuriku.org/plan21/pitanja-i-odgovori/los-zakon-o-ovrhama/

http://www.kukuriku.org/plan21/pitanja-i-odgovori/izmjene-zakona-o-ovrhama/

“Zaposlit ćemo mlade i stručne, a ne podobne”
Ovo je po meni najveće razočaranje ove Vlade,koliko su obećavali…izgleda da će opet sve po istom.Umjesto stručnjaka opet se predlažu stranački ljudi i prijatelji,bez obzira na njihovu biografiju.Najpoznatiji slučaj je imenovanje Srećka Ferenčaka u nadzorni odbor JANAF-a.Srećko Ferenčak je nepravomoćno osuđen za djela gospodarskog kriminala.”Mali čovjek” kada traži posao u državnoj službi mora “dati” uvjerenje o nekažnjavanju pa je smješno da se takvi postupci ne primjenjuju i za osobe u nadzornim odborima.Ima tu još puno stvari…od zapošljavanja raznih prijatelja,saborskih zastupnika koji neznaju engleski a idu u EU paralment…..

http://www.kukuriku.org/plan21/pitanja-i-odgovori/zaposlit-cemo-mlade-i-strucne-a-ne-podobne/

“Posao za mlade i obrazovane”

Mladi i obrazovani će dobiti svoju šansu….Imate osobe koje su u svoje obrazovanje uložile najmanje 16 godina a u Hrvatskoj da “dobijaju iskustvo” u privatnim firmama za 1 600,00kn?

http://www.kukuriku.org/plan21/pitanja-i-odgovori/posao-za-mlade-i-obrazovane/

Čudno je kako političari promjene priču u roku nekoliko mjeseci…po mome mišljenju,Kukuriku koalicija ne samo da ne održava svoja obećanja nego u nekoliko primjera postupa u totalnoj suprotnosti sa svojim obećanjima. Pa evo za kraj zar nije smiješna izjava “Ne obećavamo čuda,ali ono što smo obećali to ćemo i ispuniti”.


http://www.kukuriku.org/plan21/pitanja-i-odgovori/ne-obecavamo-cuda-ali-ono-sto-smo-obecali-to-cemo-i-ispuniti/

izvor:kukuriku.org,wikipedia,Jutarnji list

Samo prihvaćanjem ovih uvjeta možete nastaviti čitanje sadržaja na ovom blogu. Ako se ne slažete s uvjetima navedenima niže, molim Vas da ne čitate izložene tekstove i napustite ovaj blog.
Autor tekstovima iznosi svoje misljenje i svoja videnja.Svi tekstovi su pisani u dobroj vjeri,ali autor ne preuzima odgovornost za njihovu tocnost.Molim citatelje da upozore na podatke i analize za koje smatraju da su pogresni.

Urednik, autori i suradnici ni u kojem slučaju nisu odgovorni za sadržaj komentara korisnika/čitatelja iznesenih na blogu.

Pozivam sve koji preuzimaju tekstove ili njegove dijelove originalno objavljenih na ovim stranicama da navedu izvor

Oglasi

Oznake:, , , , , , , ,

2 responses to “Sjećate li se predizbornih obećanja Kukuriku koalicije ?”

 1. jmtrlij@hotmail.com says :

  I think other site owners should take this site as an model – very clean and fantastic style and design, in addition to the content. You’re an expert in this topic!

 2. http://bestwoocommercethemes.blogspot.com/2014/04/best-woocommerce-and-wordpress-themes.html says :

  You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually
  something that I think I would never understand. It seems too complex and
  extremely broad for me. I am looking forward for your next
  post, I will try to get the hang of it!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: