Najnaoružaniji građani svijeta

Prema infografici sa visual.ly najnaoružaniji građani svijeta su građani SAD-a .Oni posjeduju 270 od ukupno 875 milijuna komada oružja na svijetu.”Gledajući” odnos broja stanovnika i komada oružja,Amerikanci su opet na prvom mjestu 90 komada oružja na 100 stanovnika,drugi su  Jemen 61 oružje/100 stanovnika,treća je Finska 56 komada oružja/100 stanovnika,četvrta je “neutralna” Švicarska sa 56 komada oružja/100 stanovnika,peti je Irak sa 39 komada oružja/100 stanovnika,šesta je Srbija 38 komada oružja/100 stanovnika,sedma Francuska sa 30 komada oružja/100 stanovnika, slijede je Kanada,Švedska,Austrija i Njemačka sve sa 30 komada oružja/100 stanovnika.

Prema podacima iz MUP-a, u Republici Hrvatskoj je na dan 27. srpnja 2012. ukupno registrirano 307.447 komada vatrenog oružja,najveći  broj registriranog oružja u Republici Hrvatskoj imaju stanovnici Grada Zagreba,40.826 komada vatrenog oružja.

 

 

 

izvor: visual.ly


Samo prihvaćanjem ovih uvjeta možete nastaviti čitanje sadržaja na ovom blogu. Ako se ne slažete s uvjetima navedenima niže, molim Vas da ne čitate izložene tekstove i napustite ovaj blog.
Autor tekstovima iznosi svoje misljenje i svoja videnja.Svi tekstovi su pisani u dobroj vjeri,ali autor ne preuzima odgovornost za njihovu tocnost.Molim citatelje da upozore na podatke i analize za koje smatraju da su pogresni.

Urednik, autori i suradnici ni u kojem slučaju nisu odgovorni za sadržaj komentara korisnika/čitatelja iznesenih na blogu.

Pozivam sve koji preuzimaju tekstove ili njegove dijelove originalno objavljenih na ovim stranicama da navedu izvor

 

Oglasi

Oznake:, ,

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: